Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΕΛΕΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΟΥΣ!


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι παραπάνω από τους μισούς Έλληνες φορολογούμενους ισχυρίζονται ότι διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας αφού το 54,41% των νοικοκυριών δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα για το έτος 2007 μικρότερο από 12000 ευρώ. Κανονικά δηλαδή όλοι αυτοί θα πρέπει να σπεύσουν για να καταθέσουν αιτήσεις για το επίδομα από το ταμείο φτώχειας που έχει εξαγγείλει ο Αλογοσκούφης όταν αυτό τελικά συσταθεί. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο διότι δυστυχώς ναι μεν οι "φτωχούληδες" είναι πάρα πολλοί αλλά το χειρότερο γι' αυτούς είναι ότι κατά πως φαίνεται στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και αρκετοί πλούσιοι για να δώσουν το κατιτίς τους σαν ελεημοσύνη. Λιγότεροι από 50000 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα άνω των 80000 ευρώ το χρόνο. Σαν να λέμε δηλαδή ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα είναι είδος υπό εξαφάνιση και μάλλον οι πολυτελείς κούρσες και τα χλιδάτα ντυσίματα που συναντάμε καθημερινά είναι κινέζικες απομιμήσεις, οι δε βίλες με τις μεγάλες πισίνες κατασκευάζονται και συντηρούνται με προσωπική εργασία των ιδιοκτητών τους οι οποίοι προφανώς αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους εξασκούμενοι στο μυστρί και στο πηλοφόρι.

3 σχόλια:

Τη 6 Αυγούστου 2008 στις 4:23 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Ειναι γνωστη η κλαψα του Ελληνα οταν ειναι να βαλει το χερι στην τσεπη,αν και μεταξυ μας οι εχοντες και κατεχοντες στην Ελλαδα βρισκουν τροπο να φοροδιαφευγουν και την νυφη την πληρωνουν οπως παντα σε αυτη τη χωρα τα κοροιδα και μεσα σε αυτους βαζω και τον εαυτο μου γιατι δυστυχως δεν μπορω να φοροδιαφυγω οσο θα ηθελα η οσο μπορουν αλλες επαγγελματικες ταξεις!Το ψαρι βρωμαει παντα απο το κεφαλι και την κυρια ευθυνη για την ασυδωτη φοροδιαφυγη φερει το υπουργειο οικονομικων που κλεινει τα ματια μπροστα στα αισχη της φοροδιαφυγης για πολλους και διαφορους λογους.Παντως εσεις οι μηχανικοι εχετε λεφτα Κωστακη μου!

 
Τη 6 Αυγούστου 2008 στις 4:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger tozi είπε...

Εαν τα χρηματα των φορολογουμενων χρησιμοποιουντουσαν ως ειθισται για την βελτιωση υποδομων,ανοδο βιοτικου επιπεδου,ποιοτητα ζωης,αναπτυξη και εκπαιδευση,τοτε ναι.Ντροπη τους.Επειδη ομως οπως ειναι πασιφανες(Ομολογα-μιζες-ΔΕΚΟ-ημετεροι διοικητες,κτλ)τα χρηματα των φορολογουμενων ειτε με αμεσους ειτε με εμμεσους φορους καταληγουν σε τσεπες "λιγων", θεωρω οτι καλα κανουν οι "πολλοι" και φοροδιαφευγουν. Ειναι η μονη αμυνα στο αδηφαγο κρατος που ουτε την στοιχειωδη ασφαλεια στον πολιτη δεν μπορει να παρασχει

 
Τη 6 Αυγούστου 2008 στις 6:27 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger kwtsos είπε...

Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα το φοροφυγά και το κράτος με τη στάση του συνεχώς αντί να το καταρίπτει το ισχυροποιεί περισσότερο.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα