Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΔΕΚΟ


Πρόσφατα θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές σε εργατικό ατύχημα σε ναυπηγεία, κάθε μέρα εργάτες εργοστασίων, αγρότες και οικοδόμοι ρισκάρουν την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα, ιδιωτικοί υπάλληλοι σκίζονται στη δουλειά για ένα ψωρομισθό, έμποροι και μικροεπιχειρηματίες ζουν υπό το άγχος των επιταγών και των χρεών και επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν θυσιάσει την προσωπική τους και την οικογενειακή τους ζωή στο βωμό του ανταγωνισμού κυνηγώντας τις δουλειές που όλο και λιγοστεύουν κυνηγημένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες και τη γραφειοκρατία. Για όλους αυτούς κανένας δρόμος δεν έκλεισε, κανένας διακόπτης ρεύματος δεν έπεσε, κανένα δρομολόγιο λεωφορείου, τραίνου, πλοίου, αεροπλάνου δεν ματαιώθηκε, κανένας συνδικαλιστής, εργατοπατέρας βουλευτής δεν αγανάκτησε. Μόλις πήγε κάποιος να αγγίξει τα προνόμια των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ αμέσως σήμανε συναγερμός, οι φρουροί του συντάγματος τινάχτηκαν από τον ύπνο τους στις παραλίες και οι ευαίσθητοι αγωνιστές για τα δικαιώματα των εργαζομένων βγήκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο από τη θάλασσα για να υποστηρίξουν το δίκαιο του εργάτη.

7 σχόλια:

Τη 30 Ιουλίου 2008 στις 8:24 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Sophia Kollia είπε...

Βλέπεις τι γίνεται? Αυτό το παράπονό μου. Δεν υπάρχει καμιά πορεία από συνδικάτο κανενός κόμματος για αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

 
Τη 30 Ιουλίου 2008 στις 3:48 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γεμισαμε τζαμπα μαγκες Κωστακη.Τα κοροιδα να ειναι καλα που δουλευουν για να πληρωνουν ΦΠΑ και εφορια και να καθονται οι χαραμοφαιδες των ΔΕΚΟ.

 
Τη 30 Ιουλίου 2008 στις 4:55 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν το 70% των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ να παίρνει 40000 το χρόνο;Μόλις το άκουσα έσκισα το πτυχίο και την καλή σύμβαση εργασίας που νόμιζα ότι είχα.Τα ίδια και στον ΟΣΕ.Αυτούς τους αγράμματους και απαίδευτους τζάμπα μάγκες που το παίζουν κάποιοι επειδή έγλυψαν καλά,πρέπει να τους κατεβούν τα αυτιά με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.Δυστυχώς μαζί μου δε συμφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος,ο 40% του ΠΑΣΟΚ.

 
Τη 30 Ιουλίου 2008 στις 5:25 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αυτή η διάταξη για τις ΔΕΚΟ έπρεπε να έχει ψηφιστεί από χρόνια και μπράβο στη Ν.Δ. που τόλμησε. Μόνο που έπρεπε να είναι σε ξεχωριστό νομοσχέδιο. Επιτέλους να μπει ένας φραγμός στις σπατάλες. Να κλείσει κάποτε η ψαλίδα των αμοιβών μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Μιλάει συνέχεια η αντιπολίτευση για τη γενιά των 700 ευρώ, αλλά δεν αναφέρει τί συνολικές αποδοχές έχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΟΛΠ κ.τ.λ. που τις πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Ούτε στο όνειρό τους δεν τις έχουν δει οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

 
Τη 30 Ιουλίου 2008 στις 5:28 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Nikos Lioliopoulos είπε...

Πολυ -πολύ σωστή παρατήρηση.
"εις υγείαν των κορόιδων" . Τα ίδια λέω και εγώ στη σημερινή μου ανάρτηση.

 
Τη 30 Ιουλίου 2008 στις 9:59 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger jimpapjounior είπε...

Και δεν είναι μόνο οι ακριβοί μισθοί, βάλε και τα επδόματα, και την τσάμπα ασφάλιση. Ένας ελέυθερος επαγγελματίας μόνο για ανοίγει με το κλειδί το γραφείο και να έχει το δικαίωμα να εργαστεί, δηλαδή ενοίκιο και υποχρεωτική ασφάλιση θέλει 500-1000ευρώ το μήνα. Προσθέστε αυτά στο μισθό και πολλαπλασιάστε επί δύο γιατί δουλεύουν τις μισές ώρες, άρα την ώρα παίρνουν τέσσερις φορές παραπάνω. Εξαιρούνται κάποιοια "κορόιδα" γιατροί που δουλεύουν τσάμπα. Κάτι κατάλαβα και έκανα τα χαρτιά στον ΑΣΕΠ.

 
Τη 5 Αυγούστου 2008 στις 7:18 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Είπες μια πολύ μεγάλη αλήθεια φίλε μου. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με το άγχος της απόλυσης και τις χαμηλές αμοιβές τσιμουδιά. Μόλις όμως αποπειράθηκε η κυβέρνηση να θίξει τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ, όλοι ξεσηκώθηκαν. Γιατί κακά τα ψέμματα, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ είναι από κάθε άποψη προνομιούχοι. Μπορεί να μην αμοίβονται όλοι με 40.000 το χρόνο, αλλά η σιγουριά, η μονιμότητα και η έλλειψη άγχους, για την Ελληνική πραγματικότητα, τους τοποθετεί στην κατηγορία των ρετιρέ!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα