Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΕΔΩ ΑΛΑΒΑΝΙΑ!

Πριν ακόμα καταθέσει ο Στυλιανίδης νομοσχέδιο για τα κολέγια και τα κέντρα ελευθέρων σπουδών, πριν καλά καλά καταλάβουμε τις προθέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα ξεσηκώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ντουέτο Τσίπρας Αλαβάνος και του τα έψαλλαν ένα χεράκι λέγοντας του πάρε τη βόμβα μολότοφ πίσω αλλιώς από Δευτέρα όλοι στους δρόμους.
Για σταθείτε ρε παιδιά! Όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και πως το συγκεκριμένο τοπίο στην εκπαίδευση είναι θολό και χρειάζεται αποσαφήνιση. Αυτή τη στιγμή τα κέντρα ελευθέρων σπουδών παρέχουν αμφιβόλου ποιότητας εκπαίδευση λειτουργούν χωρίς σαφείς προδιαγραφές και μοιράζουν τίτλους ελπίδας σε χιλιάδες νέους, που όσο δεν μπαίνει μια τάξη στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους αύριο δικαιολογημένα θα διεκδικούν επαγγελματικά δικαιώματα και αναγνώριση. Υποχρέωση και ρόλος του υπουργού παιδείας είναι να ετοιμάσει και να φέρει προς συζήτηση ένα νομοσχέδιο για να αντιμετωπίσει ένα υπαρκτό πρόβλημα που διαρκώς μεγαλώνει. Δεν θα σχολιάσω το νομοσχέδιο που μόλις πριν από ώρες κατατέθηκε και μόλις μάθαμε δυο τρεις γενικές γραμμές σχετικά με το που προσανατολίζεται, δεν είναι αυτό το θέμα του άρθρου. Αφού έχει πια κατατεθεί το νομοσχέδιο στη βουλή προς συζήτηση το κάθε κόμμα σωστά θα κάνει να το μελετήσει, να τοποθετηθεί, να θέσει τις ενστάσεις του ή και να το υπερασπιστεί στα σημεία εκείνα που συμφωνεί. Αυτό σημαίνει διάλογος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα διατυπωθεί η πρόταση πετάχτηκε και φώναξε όχι. Το χειρότερο δε, είναι ότι εμμέσως εκβίασε την κυβέρνηση λέγοντας την μην φέρνεις νομοσχέδιο αλλιώς θα γίνει πάλι του αγνώστου στρατιώτη και μάλιστα προχώρησε ακόμα πιο μακριά προειδοποιώντας ότι ο νόμος (εφόσον δηλαδή το άγνωστο ακόμα νομοσχέδιο ψηφιστεί) δεν θα εφαρμοστεί. Σαν να λέει δηλαδή (όπως έγινε και με το νόμο για τους πρυτάνεις ) στα παπάρια μας η βουλή και οι ψηφοφορίες, εμείς κι αν είμαστε μειοψηφία βγαίνουμε στους δρόμους, τα κάνουμε όλα λίμπα και ούτε νόμος ούτε ζημιά.

Οι Τσιπροαλαβάνηδες κατηγορούν τον Καρατζαφέρη και το κόμμα του για φασισμό, αλήθεια αυτοί σε τι διαφέρουν; Έχουν σκεφτεί μήπως είναι απλά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος;

4 σχόλια:

Τη 18 Ιουλίου 2008 στις 7:31 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Dr Jekyll είπε...

Μα είναι ολοφάνερο αγαπητέ μου ότι πρόκειται για κόκκινους φασίστες, όταν μιλάμε για Αλαβάνο και Τσίπρα. Είναι αντιδημοκράτες πέρα για πέρα, όπως ήταν πάντα η ιδεολογία των κομμουνιστών. Επειδή άλλαξαν την ονομασία του κόμματος δεν σημαίνει καθόλου ότι έχει αλλάξει και η νοοτροπία των ηγετών τους. Επαναστάτες ήταν πάντα και τέτοιοι παραμένουν. Τη Βουλή την έχουν σε δεύτερη μοίρα. Την έχουν αντικαταστήσει με το πεζοδρόμιο.
Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είναι δύο κακά σπυριά στον πισινό της Δημοκρατίας μας.

 
Τη 18 Ιουλίου 2008 στις 12:04 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάπως ιδιόρυθμη. Ενώ εκμεταλλεύεται τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού, εν τούτοις δεν ακολουθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας, καλώντας τους οπαδούς του να μη εφαρμόσουν τους νόμους που ψήφισε η Βουλή. Πολύ περίεργη η στάση του.

 
Τη 18 Ιουλίου 2008 στις 8:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Sophia Kollia είπε...

Έχεις δίκιο και η αλαζονεία του κυρίου Αλαβάνου έχει γίνει ολοφάνερη εδώ και πολύ καιρό. Ο Τσίπρας είναι ολοφάνερο ότι είναι κολαούζος και με τον τρόπο που μιλάει δείχνει ατολμία και έλλειψη προσωπικής γνώμης. Με άλλα λόγια φαίνεται ότι λέει το ποίημα του. Η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη, και μακρυά από την σύγχρονη πραγματικότητα. Το θέμα είναι να μπεί ένα πλαίσιο ρύθμισης και ευρυθμίας και όχι η κατάργηση.Θα μπορούσε η χώρα μας να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της λεκάνης της Μεσογείου και των Βαλκανίων και να κερδίσει η Ελλάδα πολλά και να αναπτυχθεί η οικονομία. Μυρίζει υποκρισία και προσωπική βεντέτα με το ΚΚΕ για το ποιός μπορεί να βγάλει πιό πολλούς στο δρόμο!

 
Τη 18 Ιουλίου 2008 στις 9:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger jimpapjounior είπε...

Δεν είμαι φασίστας και αποστρέφομαι τα εγγλήματα της χούντας αλλά επιτρέψτε μου να πω το εξής. Αν στην αρχαία Αθήνα έλεγες ότι γραφεις στα παράρια σου τις αποφάσεις της εκκλησίας του Δήμου, και ο ίδιος ο Περικλης να ήσουν έτρωγες έναν ωράιο εξοστρακισμό και έβλεπες Αθήνα μόνο σε πάπυρο-καρτποστάλ από τη Σικελία. Επειδή τους έζησα στο Πολυτεχνείο ως συμφοιτητές είναι φασίστες κόκκινοι, και κρίμα γιατί τα μυαλά τους χαραμίζονται πως θα κάνουν προβλήματα και όχι πως θα δώσουν λύση. Η Αλεξάνδρεια για 800 χρόνια ήταν το κέντρο των γραμμάτων για όλη τη Μεσόγειο, γιατί όχι και η Αθήνα ή Θεσσαλονίκη όπου θα μαθαίνουν και τί εστί Μακεδονία.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα