Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ



Στην εποχή μας οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες είναι απλοί διαχειριστές εξουσίας που προετοιμάζονται για τις εξελίξεις που θα έρθουν ή ακόμα χειρότερα τρέχουν για να προλάβουν τις εξελίξεις που τους προσπέρασαν. Εκλείπουν οι πραγματικοί ηγέτες αυτοί δηλαδή που θα προκαλέσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις. Ο Νικολά Σαρκοζί δεν γέμισε από την αρχή στο μάτι λόγω ύψους, λοιδωρήθηκε αρκετά για τη σχέση του με τη μοντέλα και επικρίθηκε κάποιες φορές για την συμπεριφορά του.
Η στάση του όμως μέχρι τώρα στην Ευρωπαϊκή ένωση και στο ΝΑΤΟ δείχνει ηγέτη που δεν αρκείται με το να προσδεθεί στο άρμα κάποιας υπερδύναμης γιατί πιστεύει για υπερδύναμη το άρμα της χώρας του. Τη λάμψη που ακτινοβολεί σαν προσωπικότητα και τη γοητεία που αποπνέει σαν ρήτορας τα γευτήκαμε και οι Έλληνες κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα και κυρίως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή μας. Η πρωτοβουλία του για τη δημιουργία της ένωσης των χωρών της Μεσογείου και το πάθος με το οποίο υπερασπίστηκε την ιδέα στη σύνοδο των Μεσογειακών κρατών την οποία οργάνωσε μάλιστα την ημέρα της πτώσης της Βαστίλλης, φανερώνουν ότι έχει και όραμα και θέληση. Ελπίζουμε να έχει και τις ικανότητες. Το μέλλον θα δείξει.

4 σχόλια:

Τη 16 Ιουλίου 2008 στις 2:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Sophia Kollia είπε...

Και εμένα στην αρχή δεν μου γέμισε το μάτι, αλλά μου αρέσει που δεν γλύφει την Αμερική, και ίσως είναι μια αρχή να δούμε την Ευρώπη πιο δυνατή και ανεξάρτητη. Οι αμερική έχει βάλει τα Σκόπια μπροστά για να κάνει αναταραχή επειδή δεν τους ακούσαμε με τον αγωγό.
Πρέπει να συσπυρωθούμε αρκεί να βρούν τις ισορροπίες οι μεγάλες χώρες.

 
Τη 16 Ιουλίου 2008 στις 8:51 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger axilleas είπε...

Ο Σαρκοζί είναι πάνω από όλα πολιτικό ταλέντο και ας διαφωνώ σε πολλά μαζί του.

 
Τη 16 Ιουλίου 2008 στις 11:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger jimpapjounior είπε...

Όπως ειπε και ο Αχιλλέας με όσα και αν διαφωνούμε ο Σαρκο έχει πολιτικό ταλέντο . Και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα ενός πολιτικου είναι η επιλογή συνεργατών και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Προεδρικής Δημοκρατίας η επιλογή των συμβούλων. Ο Γιανναράς σε μια ανύποπτη στιγμή είχε επισημάνει ότι ο Σαρκοζί είναι ηγέτης γιατί από ό,τι είχε αντιληφθεί ο ίδιος έχει άριστους συμβούλους τους οποίους όμως κα ακούει. Η αφορμή ήταν η επιστολή του Σαρκοζί στον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Γαλλίας όπου ο πρώτος ευχαριστούσε το δεύτερο για τη σημασία της ορθοδοξίας στα ψυχολογικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΣΑΡΚΟ.
Και ερχόμενοι στο οικονομικό μέρος: Με τον περιορισμό του πετρελαίου και την άνοδό του, οι έρημες περιοχές της βορείου Αφρικής είναι τα άριστα πεδία για τους τεράστιους θερμοηλεκτικούς και φωτοβολταικούς σταθμούς που ίσως έχει στο μυαλό του ο Σάρκο. Γιατί πλεόν με την τρέχουσα τιμή του πετρελαίου γίνονται συμφέρουσες και άλλες μορφές ενέργειας. Επιπλέον με το να δίδεις δουλειά στους Αφρικανούς δε σου έρχονται ως μετανάστες, με ένα σπάρο δυό τριγώνια.

 
Τη 17 Ιουλίου 2008 στις 11:58 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε τον Σαρκοζί και προπαντός δεν πρέπει να τον κρίνουμε από τη ρητορική του δυνότητα, ούτε από την εμφάνιση. Θα περιμένουμε τα έργα του. Μακάρι να δραστηριοποιηθεί στο θέμα της Ευρωπαικής ενοποίησης και μαζί με την Άντζελλα Μέρκελ να μπορέσουν να ρυμουλκήσουν την Ευρώπη προς τα εμπρός. Γιατί με κάτι ηγέτες όπως οι πρωθυποθργοί της Πολωνίας και της Τσεχίας, η Ευρώπη δεν βλέπει προκοπή.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα