Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ;


Η αλυσίδα καταστημάτων καφέ "Στάρμπακς" πρόκειται να "παγώσει" τη λειτουργία 600 καταστημάτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τους καταναλωτές οι οποίοι αδυνατούν να πληρώνουν 4 δολάρια για ένα φλιτζάνι καφέ (σαν να λέμε δηλαδή 2,50 ευρώ). Στην Ελλάδα πάλι η οικονομική κρίση ούτε που ακούμπησε τον καφέ. Ίσα ίσα που μάλλον τον βοήθησε να ανέβει κι άλλο. Φαίνεται πως ο Έλληνας αφού πάει στο σούπερ μάρκετ και τσαντίζεται μιας και δεν μπορεί να αγοράσει 1 λίτρο γάλα με 1,40 ευρώ αράζει μετά στην καφετέρια για να χαλαρώσει από τα νεύρα του πίνοντας το καφεδάκι του με 3,00 ευρώ το λιγότερο, (αν είναι συνοικιακή καφετέρια ) καπνίζοντας εώς και μισό πακέτο τσιγάρα (1,50 ευρώ) γιατί καφές χωρίς τσιγάρο δε λέει και κάνει κουβεντούλα με τα φιλαράκια του σχολιάζοντας την ακρίβεια στη λαϊκή και την τιμή του πετρελαίου.

4 σχόλια:

Τη 2 Ιουλίου 2008 στις 12:01 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger axilleas είπε...

Kwtse,αυτά πάνω κάτω πίστευα και εγώ, μέχρι που μιλώντας με κόσμο, κρίνοντας και από εμένα, διαπίστωσα ότι ο καφές έχει γίνει η βασική διασκέδαση των περισσότερων. Οι βραδυνές έξοδοι έχουν ελαττωθεί, οι μέρες των διακοπών μειώθηκαν και άλλες μορφές διασκέδασης (εκτός από τις ταβέρνες) ιδίως στην επαρχία κοντεύουν να εξαφανιστούν. Έτσι, στα 3,5 ευρώ του καφέ δεν πολυδίνουμε (κακώς) σημασία. Το πλέον όμως απαράδεκτο που έγινε πρόσφατα και αφορά τον καφέ είναι η απαράδεκτη αύξηση που έγινε από 2,5 και 3ευρώ σε 3,5 με αφορμή το δώρο του Πάσχα, το οποίο παρέμεινε. Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν αλλά κράτος πουθενά. Για το τσιγάρο προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να πάει και στα 15 ευρώ το πακέτο, καθώς το θεωρώ την μεγαλύτερη κοινωνική πρέζα και τον μεγαλύτερο κατά συρροήν δολοφόνο. Σου εύχομαι και σένα να το κόψεις.

 
Τη 3 Ιουλίου 2008 στις 10:30 π.μ. , Ο χρήστης Blogger pnevmatikos είπε...

Kwsta emeis pantws sta starbacs pou einai konta sto spiti mas ton apolambanoume ton kafe. Kai dinoun kai dwrean efimerida, kathome miamish me dyo wres. Ara telika o elhnas akoma kai sthn amerikh ton apolambanei ton kafe, gamhmenh syneithia den kobetai pouthena.....

 
Τη 3 Ιουλίου 2008 στις 4:37 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Μα εδώ φίλε μου είναι Ελλάδα. Διαμαρτυρόμαστε για όλα, αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να διορθωθεί κάτι. Ένα κάποιο μπουκοτάζ αποφασίσαμε να κάνουμε για το γάλα, αλλά οι κυράδες συνέχιζαν να αγοράζουν το άλλο με 1,40 ή 1,50 γιατί λέει είναι πιο καλό...!!!

 
Τη 3 Ιουλίου 2008 στις 9:59 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger jimpapjounior είπε...

Όπως είπε και ο Αχιλλέας είναι η τελευταία διασκέδαση του Έλληνα που του απομένει και γι'αυτό κρατάει. Και φυσικά εμείς φταίμε που για να μη λερωθεί το σπίτι ή γιατί δεν το έχουμε γλείψει, δεν καλόυμε τους φίλους σπίτια μας, και συν τοις άλλοις ρέματα,ποτάμια πάρκα φροντίσαμε να τα μπαζώσουμε ή να τα γεμίσουμε σκουπίδια και σύριγγες.
Χθές είχε ζέστη στη Λωζάννη και πήγα σε μία όχθη της λίμνης και αναρωτιόμουνα αν κολυμπάνε στη λίμνη και άν έχουν χώρο για να κάθεσαι. Είδα χώρο διαμορφωμένο με δέντρα και δεκάδες να κολυμπούν, σα να λέμε πέφτω για βουτιά στο Θερμαικό από το λευκό Πύργο ή στη Ζέα στην Αθήνα. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. Φυσικά βούτηξα και γω και από ό,τι βλέπω δεν έβγαλα σπυριά...
Για το τσιγάρο προτείνω να πάει το πακέτο 100 ευρώ.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα