Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, Ο ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ


Ευκαιρία έψαχνε ο Γιωργάκης για τσαμπουκά. Οι δημοσκοπήσεις όλες καταδεικνύανε την έλλειψη του ηγετικού προφίλ από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και την αδυναμία του να επιβληθεί στο εσωτερικό της παράταξης. Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν που του παρουσιάστηκε, ο Γιωργάκης πούλησε αρχηγιλίκι και διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον κοντό. Ως γνωστόν όμως ο Σημίτης δεν είναι μόνο κοντός αλλά και κοντοπούτανος και επιπλέον το μέγεθος του ουδεμία σχέση έχει με το βάρος του μέσα στο κόμμα και ότι κάνει το σχεδιάζει πρώτα υπολογίζοντας τις πιθανές συνέπειες και όταν τέντωσε το σχοινί είναι σίγουρο ότι φρόντισε πρώτα να έχει καβατζώσει πιασίματα για την περίπτωση που το σχοινί κοπεί. Ο Γιωργάκης από την άλλη έχει υπολογίσει τις συνέπειες αυτού που έκανε ή μήπως πούλησε τσαμπουκά εκεί που δεν τον παίρνει; Το σκέφτηκε καλά που έκοψε το σχοινί ή μήπως θα πέσει κάτω μαζί μ’ αυτό;

7 σχόλια:

Τη 13 Ιουνίου 2008 στις 12:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger axilleas είπε...

Φυσικά και δεν ήταν η πρώτη ευκαιρία για τον Παπανδρέου, τόσο με τον Σημίτη, όσο και με άλλους για να κάνει διαγραφές. Αφορμές έχουνε δώσει πολλοί, αλλά δεν είναι στο στυλ του οι διαγραφές. Ο ίδιος ο Σημίτης επέλεξε τη ρήξη, κυρίως με το ύφος της επιστολής του, που ήταν άκρως υποτιμητικό. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές του ο Σημίτης στηρίχθηκε στον Παπανδρέου. Το 96 ήταν ο καταλύτης για να κερδίσει το συνέδριο. Το 2004 τον γλύτωσε από την πανωλεθρία. Ο Γιώργος καλά έκανε, αν δεν σπάσεις αβγά δεν κάνεις ομελέτα. Και αν εν τέλει είναι να φύγει ο Παπανδρέου, τα πράγματα δεν θα τα ορίσουν οι εβδομηντάχρονοι και βάλε (Σημίτης, Πάγκαλος, Τσοχατζόπουλος, Κακλαμάνης) και οι πλέον πολιτικά απαξιωμένοι Κουλούρης και Γιάννος. Από το Σημίτη δεν έχει να βοβηθεί το κόψιμι κανενός σκοινιού, γιατί είναι μόνος. Η ομάδα που στήριξε παλιότερα τον Σημίτη (Τσουκάτος, Πανταγιάς, Χριστοδουλάκης, Μαντέλης, Παπαντωνίου) απλώς δεν υπάρχει.

 
Τη 13 Ιουνίου 2008 στις 12:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger axilleas είπε...

...φοβηθεί το κόψιμο...
Και κάτι άλλο: θα δεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα στηρίξει Γιώργο. Υπάρχει ένα σενάριο για πρόωρες εκλογές που αν γίνουν σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο θα γίνουν με λίστα.

 
Τη 13 Ιουνίου 2008 στις 1:18 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Sophia Kollia είπε...

Ο Σημίτης δεν νομίζω ότι πίστευε ότι θα το έκανε αυτό ο Γιώργος. Ο οποίος βέβαια δεν είναι συνεπής με τις αρχές του ως δημοκρατικός αρχηγός. Τώρα βέβαια, ο κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται από την συνέπεια του, η οποία προδίδει τον Γιώργο,σαν δυναμικό αρχηγό.Αυτή η συμπεριφορά θυμίζει φασιστική συμπεριφορά, όπως επίσης και η σιωπή όλων. Σαν τα πρόβατα στο μαντρί, που τα περνάει ο βοσκός από την στρούγκα!!
Εν κατακλείδι, με μια έκφραση του λαού, Ο Γιώργος του έκανε τη μούρη κρέας του Σημίτη, και του δίνει και εύσημα σε άλλους πολιτικούς χώρους.

 
Τη 13 Ιουνίου 2008 στις 1:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger kwtsos είπε...

Το γεγονός axilleas ότι ο ίδιος ο Σημίτης επέλεξε τη ρήξη είναι αυτό που με προβληματίζει και με κάνει να υποψιάζομαι την ύπαρξη μεθοδευμένου σχεδίου. Εσύ πάντως πρέπει να ξέρεις πιο πολλά. Sofia αμφιβάλλω για το κατά πόσο ο Σημίτης δεν πίστευε ότι θα το έκανε αυτό ο Γιώργος. Όσο για τα πρόβατα, καλύτερα σου λένε στο μαντρί και κάτω από την κλίτσα του τσοπάνου παρά να μας φάει ο λύκος. Δυστυχώς...

 
Τη 13 Ιουνίου 2008 στις 2:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger axilleas είπε...

Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω, στη λογική στηρίζομαι. Το θέμα με τις αντίθετες γνώμες στα κόμματα είναι ότι δεν προκύπτουν από ιδεολογικές διαφορές, αλλά από προσωπικές στρατηγικές. Π.χ στο λεγόμενο "ρεύμα Βενιζέλου" μπορείς να βρεις ανθρώπους χωρίς κανάνα κοινό. Ο μόνος που χάθηκε πολιτικά εξαιτίας των πιστεύω του είναι ο Ανδριανόπουλος. (Ανέκδοτο:φιλελεύθερη Ν.Δ.) Πάντως για ιστορικούς λόγους να πούμε ότι η πατρότητα της έκφρασης "όποιο πρόβατο φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος" ανήκει στον Ευάγγελο Αβέρωφ.

 
Τη 13 Ιουνίου 2008 στις 4:09 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Δεν πανε να γαμηθουν λεω εγω και ο Γιωργακης και ο Σημιτης και ο Βενιζελος και ο Καραμανλης.Αυτοι τρωνε με χρυσα κουταλια και εμεις τρεχουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Θα ημουν πολυ αφελης αν πιστευα οτι ολοι αυτοι ειναι ικανοι να βοηθησουν τη χωρα να παει μπροστα.Προσωπικα τους θεωρω ολους αποτυχημενους και ανικανους.Οσοι τους ψηφιζουν ακομα ειναι ΚΟΡΟΙΔΑ.Παντως εγω στηριζομαι αποκλειστικα και μονο στα ποδια μου και ειμαι περηφανος που δεν εχω αναγκη κανεναν τους.Μακαρι να καναμε ολοι οι Ελληνες το ιδιο.Θα ειμασταν πολυ καλυτερα.

 
Τη 13 Ιουνίου 2008 στις 7:51 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger kwtsos είπε...

Οδοστρωτήρας ο Gunner ισοπέδωσε το θέμα κανονικά.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα