Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΩΡΑΙΑ!


Το ποιο ωραίο ταξίδι που έχω κάνει εώς τώρα στη ζωή μου ήταν αυτό στην Πορτογαλία πριν τέσσερα χρόνια για να ζήσω από κοντά μαζί με φίλους τον ημιτελικό και το μεγάλο τελικό του προηγούμενου γιούρο και τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της Εθνικής μας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Τι να πρωτοθυμηθώ. Την αναχώρηση και το κλίμα ενθουσιασμού στο Αεροδρόμιο εν μέσω ρεπόρτερς και καναλιών; Τα τραγούδια και τα συνθήματα μέσα στο αεροπλάνο με τον Κουρκούλη γεμάτο ενέργεια να δίνει τον παλμό και να τραγουδάει το σήκωσε το; Την αγωνία και το πάθος μέσα στο Νταλούζ κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με την Τσεχία; Τη λύτρωση και το ξέσπασμα μετά το γκολ του Δέλλα που δεν κατάλαβα πως από τα πάνω – πάνω διαζώματα της κερκίδας βρέθηκα σχεδόν μέσα στο γήπεδο γραπωμένος από τους Πορτογάλους σεκιουρητάδες; Το μεθύσι μετά στην πόλη του Πόρτο παρέα με Έλληνες και Πορτογάλους; Την ατμόσφαιρα στους δρόμους και τις πλατείες της Λισσαβόνας με Άγγλους, Γάλους, Ισπανούς, Τσέχους, Ολλανδούς να συμμετέχουν όλοι σε μια ξέφρενη γιορτή στην οποία πρωτοστατούσαν οι Έλληνες που κατέφθαναν με κάθε μέσο στην πόλη; Την τρέλα πριν τον τελικό στην κεντρική πλατεία της Λισσαβόνας και στο μετρό; Τον χορό μέσα στο γήπεδο και το μεγαλείο της νίκης και της απονομής; Τους πανηγυρισμούς μετά τον αγώνα όταν το κέντρο της πόλης είχε γίνει μια μεγάλη ελληνική ταβέρνα με κρασί, φαγητό και τραγούδια; Τις βουτιές του Jimmy Jump στα σιντριβάνια εν μέσω χειροκροτημάτων και αποθεωτικών ιαχών; Όλα όσα ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε εκεί έχουν μείνει αξέχαστα και παραμένουν ακόμα τόσο ζωντανά ώστε να μην χρειάζεται ούτε τις φωτογραφίες ούτε τα βίντεο να ξανακοιτάμε για να τα επαναφέρουμε στη μνήμη μας. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας ξαναδοθεί η ευκαιρία να το επαναλάβουμε!

3 σχόλια:

Τη 10 Ιουνίου 2008 στις 11:20 π.μ. , Ο χρήστης Blogger axilleas είπε...

Θέλουμε φωτογραφίες με Θ.Κ. και Β.Κ. σε στιγμές ποδοσφαιρικής έκστασης και πάθους. Και νας πεις επιτέλους πως ξεπέρασαν οι Τσέχοι (και κυρίως οι Τσέχες) το γκολ του Δέλλα.

 
Τη 10 Ιουνίου 2008 στις 1:28 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger kwtsos είπε...

Αν δημοσιεύσω φωτογραφίες θα τους εκθέσω...

 
Τη 12 Ιουνίου 2008 στις 12:34 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Oλοι αυτοι που καθε βραδυ πινουν ποτο με 7ευρω στο bacara ανηκουν στη νεα ταξη πραγματων?Γιατι αρκετοι απο αυτους που εκει παρουσιαζουν εικονα Αμπραμοβιτς οι ιδιοι φωναζουν για την ακριβεια και για την τιμη που εχουν τα μακαρονια και οι ντοματες και οτι δε φτανουν τα χρηματα!Τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους.Ετσι νομιζω εγω.Οσο για την ακριβεια,ειναι επακολουθο του κρατους-μπαχαλο που ειχαμε εχουμε και θα εχουμε και της νοοτροπιας μας να γινουμε πλουσιοι απο τη μια μερα στην αλλη.Ας προσεχαμε.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα