Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ!


Όταν αναχώρησε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ για το Πεκίνο οι ίδιοι οι παίκτες έβαλαν τον πήχη ψηλά. Επιτυχία ίσον μετάλλιο. Μετά την ήττα στον προημιτελικό από την Αργεντινή και αφού όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι είδαμε πως οι διεθνείς μας τα δώσανε όλα και απλά χάσανε στις λεπτομέρειες από μια μεγάλη ομάδα, κανείς δεν τους κατηγόρησε ούτε τους ζήτησε ευθύνες. Η δε τιμητική πέμπτη κάθε άλλο παρά αποτυχία θεωρήθηκε από τους πολλούς. Οι ίδιοι οι παίκτες όμως δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάκτυλό τους. Απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα που θεωρούν ότι δεν αντανακλά την αξία τους είπαν ευθέως ότι η πέμπτη θέση είναι αποτυχία και χωρίς να αναζητήσουν δικαιολογίες (δεν είμαστε στη μέρα μας, φταίει η αλλαγή ώρας, φταίει η διαιτησία, το πρόγραμμα, είμαστε άτυχοι που δεν μπήκε το τελευταίο σουτ κτλ) πήραν όλο το φταίξιμο πάνω τους . Είναι σίγουρο πως όλα τα μέλη αυτής της ομάδας κάνουν ήδη την αυτοκριτική τους και η «αποτυχία» των Ολυμπιακών αγώνων θα τους κάνει καλύτερους στο μέλλον. Η νοοτροπία αυτή είναι και ο λόγος για τον οποίο τούτη η ομάδα έχει ξεφύγει από την μιζέρια της ψωροκώσταινας και κερδίζει σεβασμό και αναγνώριση διεθνώς.
Αλήθεια που αλλού συναντάμε στη χώρα μας ανάλογα παραδείγματα; Κατά πόσο στην χώρα μας έχουμε συνηθίσει να ομολογούμε τα λάθη μας και να αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας αντί να τις αποφεύγουμε ή να τις κάνουμε πάσα στους άλλους;

4 σχόλια:

Τη 25 Αυγούστου 2008 στις 2:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Sophia Kollia είπε...

Στήν Ελλάδα κανείς δεν φταίει. μμμμμ...ούτε εγώ.!
Σοβαρά τώρα ελάχιστοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.
καλημέρα

 
Τη 25 Αυγούστου 2008 στις 8:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger jimpapjounior είπε...

Ειναι σαν τη δίαιτα, λές: Πρέπει να χάσω 4 κιλά,οπότε βάζεις πλώρη για έξι, στην πορεία τελικά χάνεις τρία και μισό αλλά τελικά ξέρεις ότι είσαι κοντά στο στόχο.
Και κλείνοντας την πλάκα, το να παίρνεις την ευθήνη είναι ωριμότητα και πιστεύω ότι όπως πολλά άλλα πράγματα διδάσκεται. Το έκανα εγώ, τέλος, το πως, γιατί άλλη ιστορία. Μου θυμίζει το αρχαίο Ελληνικό γνωμικό, δεν υπάρχουν κακοί νόμοι, και ενός μόνο νόμου έχουμε χρείαν την εφαρμογή του νόμου. Φαντάζεστε μια μπουλντόζα να έριχνε αύριο το αυθαίρετο του Κυριακού και την αποθήκη μου στο χωριό, αν και για την τελευταία πήγα να βγάλω άδεια, να δώσω λεφτά δηλαδή στο κράτος, και όχι σε ένα νησί αλλά στη Ράξα...και η υπάλληλος κατάφερε να βρεί τη μόνη ερμηνεία που θα έκανε το κράτος να μην πάρει τίποτε από μένα και εγώ τσατισμένος να κάνω ήσυχα και ωραία την αποθήκη για τα κρασιά...

 
Τη 25 Αυγούστου 2008 στις 10:45 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Dr Jekyll είπε...

Το ματς με την Αργεντινή όπως είδαμε όλοι, παίχτηκε πόντο-πόντο και με τόση δα τύχη, θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και για την 5η θέση, αλλά και για την αυτοκριτική τους!

 
Τη 26 Αυγούστου 2008 στις 1:13 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger kwtsos είπε...

@sofia κάνεις λάθος στην Ελλάδα πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι
@jimpap η μπουλνόζα μπορεί και να γκρεμίσει την αποθηκούλα σου στο χωριό αλλά το αυθαίρετο του Κυριακού όχι
@dr jekyll η μεγαλύτερη πρόοδος των Ελλήνων φιλάθλων είναι ότι μάθαμε κάποιες φορές να χάνουμε και να συγχαίρουμε τους αθλητές μας για την προσπάθεια.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα