Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΖΑΜΠΑ...


Οκέϊ το εμπεδώσαμε καλά ότι τα πάντα έχουν ακριβύνει σ’ αυτήν τη χώρα. Μας έχει πονέσει το κεφάλι μας με το να συγκρίνουμε κάθε τόσο την τιμή της Colgate, του Tide, της Merenda των μακαρονιών Misko και της μπανάνας στην Ελλάδα σε σχέση με το Βέλγιο, τη Γερμανία και τις άλλες χώρες. Ο καθένας εν τω μεταξύ λέει το κοντό του και το μακρύ του. Η κυβέρνηση τα ρίχνει στη διεθνή συγκυρία και στους κερδοσκόπους (αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί οι κακοί κερδοσκόποι που δουλεύουν για το κέρδος ενώ όλος ο υπόλοιπος αγαθός κοσμάκη εργάζεται αφιλοκερδώς για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και το καλό του συνανθρώπου του;), οι της αντιπολίτευσης τα χώνουν στην κυβέρνηση που είναι δέσμια των μεγαλοεπιχειρηματιών και των καρτέλ και που δεν παρεμβαίνει στην αγορά (δηλαδή ο Φώλιας κανονικά θα έπρεπε να κρεμάει ο ίδιος τα ταμπελάκια με τις τιμές στα super market), οι αριστεροί φωνάζουν ότι για όλα φταίει ο φιλελευθερισμός (λες και αυτό το πράγμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει καμιά σχέση με φιλελευθερισμό), οι καταναλωτές τα βάζουν με όλους και ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και οι Κακαουνάκηδες, οι τηλεμαϊντανοί και ο Λαζόπουλος έχουν γίνει ειδικοί οικονομολόγοι ξερόλες και κρίνουν τους πάντες γλείφοντας όπως πάντα το κοινό τους. Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικές σοβαρές φωνές, κυρίως στο διαδίκτυο, που προσπαθούν να πουν και δυο αλήθειες.

Τα σαπούνια, τα αρώματα και οι καφέδες δεν θα πουλιόταν πανάκριβα αν δεν υπήρχε κόσμος να πληρώσει για να τα αγοράσει. Και για να τα πληρώνει κάποιος πρέπει να έχει και το χρήμα. Και για να μην φαίνεται πουθενά αυτό το χρήμα πάει να πει ότι είναι μαύρο. Ας πουν επιτέλους τα κανάλια και οι Τράγκες ότι οι Έλληνες είμαστε πρωταθλητές στον κύκλο του μαύρου χρήματος και ότι ενώ από μπροστά πολλοί το παίζουμε μπατίρηδες και αύριο μπορεί και να ζητάμε επίδομα από το ταμείο φτώχειας, από πίσω τα παίρνουμε μαύρα και αδήλωτα και τρέχουμε να ψωνίσουμε ακριβά από καταστήματα πολυτελείας.

Να βγουν επίσης οι Τσιπροαλαβάνηδες και να πουν ότι η φορολογία στις επιχειρήσεις και ο Φ.Π.Α. στα τρόφιμα είναι στη χώρα μας πιο ψηλά από τις άλλες χώρες της Ευρώπης και άρα ότι αυτά που πληρώνουμε δεν τα τρώει μόνο ο επιχειρηματίας αλλά και ο γίγαντας νταβατζής του (βλέπε κράτος).

Επίσης να μας εξηγήσει κάποιος πόσο ανεβαίνουν στη χώρα μας οι τιμές εξαιτίας της μεσολάβησης των κλειστών επαγγελμάτων (κυρίως στις μεταφορές και στα καύσιμα) και αν αυτά έχουν καμιά σχέση με την έννοια της ελεύθερης αγοράς.

Ας μας δώσει να καταλάβουμε και ο Λαζόπουλος αν συμβάλουν στην ακρίβεια τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ για να μας λυθεί η απορία για το κατά πόσο κερδοσκόπος είναι το ίδιο το καρτέλ του δημοσίου και ωφελημένοι οι απανταχού βολεμένοι τεμπέληδες που ξεσηκώνονται κάθε φορά που θίγονται τα «κεκτημένα».

Ας μας ξεκαθαρίσει και η κυβέρνηση στο φινάλε ότι οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις (που έχουν καταντήσει μεταρρυθμίσεις τραβεστί) θα εξακολουθήσουν να γίνονται με τέτοιο ρυθμό ώστε να μας φτάσουν και οι άλλοι Βαλκάνιοι επειδή εκεί ανήκουμε και ότι μέχρι οι Αλβανοί να γίνουν Ευρωπαίοι οι Έλληνες θα έχουμε αλβανοποιηθεί.

Έλεος λοιπόν με τη υστερική παραπληροφόρηση και την τηλεκοροϊδία, στο κάτω κάτω της γραφής άμα πεινάσουμε καλύτερα να μείνουμε νηστικοί παρά να τρώμε κουτόχορτο…

6 σχόλια:

Τη 7 Ιουνίου 2008 στις 9:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger axilleas είπε...

Το κυνήγι του κέρδους είναι αυτονόητο. Η κοροϊδία είναι που σου τη δίνει. Και η νοοτροπία του νεόπλουτου αυτή που σε τρελαίνει. Το ότι είμαστε η πρώτοι πανευρωπαϊκά σε δανεισμό και σε κατασχέσεις δε σημαίνει ότι έχουμε, αλλά ότι νομίζουμε ότι έχουμε. Πόσους γνωρίζουμε που προτιμούν να στερηθούν στοιχειώδη για να πάρουν ακριβό αυτοκίνητο. Πόσες γυναίκες με μισθό 700-1000 ευρώ αγοράζουν τσάντες των 400. Αυτή τη νοοτροπία εκμεταλλεύεται ο "κερδοσκόπος". Αλλά αυτός που όντως δεν τα έχει βασανίζεται. Τα παραδείγματα άπειρα.

 
Τη 11 Ιουνίου 2008 στις 10:04 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Kotso εγω ενα εχω να πω.Οτι τα επομενα χρονια θα πεσει πολυ πεινα.Και πρεπει να πεσει για να καταλαβουμε επιτελους μεχρι που αντεχει το πορτοφολι του καθενος μηπως και βαλουμε μυαλο γιατι γεμισαμε τζαμπα μαγκες σε αυτη τη χωρα η πεφτω τοσο εξω εγω?Απο ποτε οι ελληνες των 700ευρω θελουν να ζησουν το american dream?Eμαστε με τα καλα μας?

 
Τη 12 Ιουνίου 2008 στις 11:11 π.μ. , Ο χρήστης Blogger kwtsos είπε...

Εσύ Γιαννάκη πάντως είσαι ο τελευταίος που θα πεινάσει!!

 
Τη 12 Ιουνίου 2008 στις 1:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Sophia Kollia είπε...

Σωστά, πολύ σωστά!

 
Τη 12 Ιουνίου 2008 στις 5:04 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

"This type of modern life is not for me this type of modern life is not for free" λεει η Μadonna στο τραγουδι american life.Συμφωνεις Κωστακη μου?Mακαρι να μπορουσε να διαβασει το μηνυμα μου εκεινη η απιθανη Μαριζα που ονειρευοταν μαυρες BMW και σπιτια με πισινες.Χωρις να εχει δεκαρα τσακιστη."Ουτε στα ονειρα σου",της ειχα πει καποτε.Και φυσικα δικαιωθηκα πανηγυρικα.

 
Τη 22 Ιουνίου 2008 στις 10:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger jimpapjounior είπε...

το πετρελαιο είχε το 2000 60 δολλάρια το βαρέλι ήτοι 1,2 * 60 = 72 ευρώ.
Σήμερα με 138 δολλάρια το βαρέλι έχουμε 135* 0,64 = 86,4 ευρώ, άρα σε 8 χρόνια αύξηση (86,4-72)/72*100=20 %.
ερώτηση γιατί έχουμε σε 8 χρόνια διπλασιασμό τιμών στα κάυσιμα αντί μόνο 20% οπως βγαίνει από τα μαθηματικά ;

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα