Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ;


Ας υποθέσουμε ότι γίνεται ένα πανελλήνιο συνέδριο κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών και πως ανεβαίνει στο βήμα ο κ.Βγενόπουλος για να εκφωνήσει ομιλία. Κατά την ομιλία του εξαπολύει φραστική επίθεση εναντίον του κ. Γ. Παπανδρέου και τον κατηγορεί για «αδιαφανή συναλλαγή», «μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού», «υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή», χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως «κάτω από το τραπέζι», , «εκκολαπτόμενο σκάνδαλο» και ζητά «την επέμβαση του εισαγγελέα». Τέλος δε προκαλεί προσωπικά τον κ. Παπανδρέου να του κάνει μήνυση. Ρωτώ λοιπόν, θα έκανε αγωγή τότε ο κ. Γ. Παπανδρέου στον κ. Βγενόπουλο και αν ναι ποια θα ήταν η αντίδραση του πολιτικού κόσμου, θα επικροτούσαν ή όχι την κίνηση της αγωγής; Οι απαντήσεις είναι προφανείς, φυσικά και θα έκανε αγωγή ο Παπανδρέου καλώντας τον Βγενόπουλο να αποδείξει αυτά που ισχυρίστηκε γιατί οποιαδήποτε άλλη στάση του θα ερμηνεύονταν ως αποδοχή των κατηγοριών και φυσικά όλος ο πολιτικός κόσμος όχι απλά θα επικροτούσε την αγωγή αλλά και θα τη θεωρούσε αυτονόητη ηθική υποχρέωση του κ. Παπανδρέου.

Δυσκολεύομαι να κατανοήσω λοιπόν γιατί στην πραγματικότητα που οι ρόλοι των προσώπων είναι αντιστραμμένοι πρέπει να αντιστραφούν και οι όροι και οι κανόνες του παιχνιδιού. Όπως δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί οι πολιτικοί έχουν το ακαταλόγιστο να λεν δημοσίως και πολύ περισσότερο στη βουλή ότι τους κατέβει για όποιον δε γουστάρουν και κανείς να μην έχει το δικαίωμα μετά να τους ζητήσει τα ρέστα. Μήπως θεωρούν ότι η ηθική είναι μόνο δικό τους προνόμιο και κανενός άλλου; Γιατί να θεωρείται επίδειξη θράσους το αυτονόητο δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται την τιμή του και όχι η σκληρή φραστική επίθεση, από τα έδρανα της βουλής παρακαλώ, ενός πολιτικού προσώπου προς έναν επιχειρηματία; Επιχειρήματα δε του τύπου γιατί μωρέ ο Βγενόπουλος πως τα κονόμησε χοντρά άμα δεν έκλεψε; μπορεί να στέκουν σε επίπεδο καφενειακής κουβεντούλας αλλά το ίδιο δεν ισχύει και για κουβέντες γύρω από τους πολιτικούς; Και στο κάτω κάτω καιρός είναι οι πολιτικοί στην Ελλάδα να αποδεικνύουν αυτά που ισχυρίζονται.

Περιμένω λοιπόν τον Γιωργάκη να άρει τη βουλευτική του ασυλία όπως υποσχέθηκε (αν και έπρεπε να το έχει ήδη κάνει αντί να περιμένει και να το σκέφτεται) όταν πετούσε το γάντι στον Βγενόπουλο και να αναμετρηθεί μαζί του δικαστικά και τότε θα αποδείξει ότι είναι μάγκας, διαφορετικά τζάμπα μάγκας είναι…

5 σχόλια:

Τη 20 Μαΐου 2008 στις 10:34 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΙΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

Μπράβο σου. Σωστά τα γράφεις.
Κρύβονται όλοι πίσω από την ασυλία και κάνουν και λένε τα αισχρά τους. Ενώ αυτοί θα πρέπει να είναι τα με τα λόγια τους και τα έργα τους παραδείγματα προς μίμηση, αντιθέτως έχουν καταντήσει να είναι παραδείγματα προς αποφυγή. Κάποιος επιτέλους πρέπει να τους σταματήσει και μόνο εμείς, ο λαός, έχουμε την δύναμη αυτή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μία κίνηση. ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Μόνο έτσι χάνουν την αξία τους.

 
Τη 20 Μαΐου 2008 στις 11:31 π.μ. , Ο χρήστης Blogger axilleas είπε...

Ο Βγενόπουλος δεν έκανε μήνυση για να άρει την ασυλία του ο Παπανδρέου, έκανε αγωγή ζητώντας 2 μύρια, γιατί προφανώς δεν του φτάνουν όσα κονόμησε σε μια νύχτα από τον ΟΤΕ. Μιας και μιλάμε για επιχειρηματίες τι να πει και ο Κόκκαλης που ο Καραμανλής "εθνικό προμηθευτή" τον ανέβαζε και "διαπλεκόμενο" τον κατέβαζε. Στην Ελλάδα διαχρονικά η αριστερά λοιδωρεί την επιχειρηματικότητα και η δεξιά την πολιτική. Τουλάχιστον ο πολιτικός κρίνεται στις εκλογές και αν ο Παπανδρέου λέει βλακείες το πιο πιθανό είναι να πάει σπίτι του με τη ρετσινιά του αποτυχημένου. Η περιφρόνηση των πολιτικών κ. Πιτσούλη οδηγεί συνήθως σε ολοκληρωτικά αδιέξοδα. Το ζητούμενο είναι η σωστή επιλογή τους. (Ωραίες πάντως οι φωτογραφίες στο blog σας).

 
Τη 20 Μαΐου 2008 στις 11:44 π.μ. , Ο χρήστης Blogger kostakis είπε...

για μάγκα δεν τον βλέπω, για τζάμπα δύσκολο (2 εκ. € δεν είναι λίγα). Μετά το βρώμικο '89, πάμε σε πιο μοντέρνες δίκες (αντί για πολιτικοί vs πολιτικοί πάμε σε επιχειρηματίες vs πολιτικοί). Μόνο ο Ε. Γιαννόπουλος λείπει από τη μεσημεριανή ζώνη για να συμπληρωθεί το παζλ της ιστορίας.

 
Τη 20 Μαΐου 2008 στις 11:57 π.μ. , Ο χρήστης Blogger kwtsos είπε...

Εγώ θα λεγα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο μεγάλα μαγαζιά το ένα δεξιά και το άλλο αριστερά που κάνουν μεγάλες δουλειές με άλλα μεγάλα μαγαζιά.

 
Τη 20 Μαΐου 2008 στις 12:02 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger kwtsos είπε...

και η Αγάπη Kostaki (έτσι δε λεγόταν η "δημοσιογράφος" που έκανε τις ερωτήσεις στον Ευάγγελο;)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα